Статистика [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Статистика

Основен суд Свети Николе почнувајќи од 2010 година, па натаму, секоја година го намалува бројот на останати нерешени предмети сметано на крајот на секоја година. Со тоа секоја година е совладан приливот на предметите и се остваруваат предвидените норми за број на решени предмети за судиите со мали исклучоци.

Во 2020, 2021 и 2022 година, поради заминување на 2 дактилографки, 2 уписничари и 1 доставувач во пензија и заминување на 2 стручен соработници од судот во други ангажмани, како и поради корона кризата судот неможеше да го совлада приливот на нови предмети и малку се зголеми остатокот на нерешени предмети.

Но, сепак со остварувањето на потребните вработувања во втората половина на 2022 година, судот е на добар пат повторно да го намали остатокот на нерешени предмети и да го сведе на минимум.

Горенаведеното може да се види во следната табела:

Година Број на остаток на нерешени предмети на крај на секоја година
2010 1283
2011 1086
2012 817
2013 749
2014 666
2015 449
2016 404
2017 386
2018 376
2019 364
2020 360
2021 923
2022 857
2023 694

 

Година
Опис Година Преземање
Графикон за успех 1
2013
Прва<1>Последна

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести