Канцеларија за односи со јавност и слободен пристап до информации од јавен карактер [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност и слободен пристап до информации од јавен карактер

Во Основниот суд Свети Николе постои канцеларија за односи со јавноста која е сместена на првиот кат од објектот канцеларија бр.12.

Во неа можете да се информирате за сите информации од јавен карактер според Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер.

Лице за односи со јавноста е Марија Петкова

мобилен: 076-482-044

За прашања во врска со судски такси, наплата на глоби, паушали друга работа со конкретни предмети обратете се на водителите на одделенијата:

Кривичен оддел и прекршочно одделение:  Лидија Златева - мобилен: /, фиксен телефон: 032-443-991 локал 29 прв кат, лево од портирница, соба 3.

Граѓански оддел: Кирчо Трендафилов - мобилен: 076-482-113, фиксен телефон: 032-443-991 локал 29, прв кат, лево од портирница, соба 3.

е-mail: contact@ossvnikole.mk, osnsudsvn@yahoo.com, marija.petkova@ossvnikole.mk

Во случај на барања на информации од јавен карактер преку e-mail адреас ве молиме да ги испраќате вашите барања на сите 3 е-маил адреси одеднаш заради сигурност дека ќе бидат примени. Односно во случај на техничка нефункционалност или конфликти помеѓу различни е-маил провајдери да бидеме сигурни дека вашето барање ќе стигне на барем еден од горенаведените е-маил адреси.

Според Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер физичките и правните лица имаат право да побараат информации од јавен карактер, но само доколку барањето е согласно со одредбите од истиот  закон.

Лице задолжено за работа по барање на странки на информации според законот за слободен пристап за информации од јавен карактер е Марија Петкова, тел. 076-482-044, соба 12, втор кат.

е-маил адреси: osnsudsvn@yahoo.com, contact@ossvnikole.mk, marija.petkova@ossvnikole.mk

Ве молиме барањата да ги испраќате истовремено на сите 3 адреси со цел да се осигуриме дека ќе бидат примени на најмалку 1 за да избегне можност од некомпатибилност помеѓу разни е-маил провајдери.

Лице за заштитено внатрешно пријавување е Јосиф Стоилов тел. 032-443-991 josif.stoilov@ossvnikole.mk

Офицер за заштита на лични податоци и портпарол е Иванка Митрева тел. 032-443-991 ivanka.mitreva@ossvnikole.mk

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести