Корисни линкови [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Корисни линкови

Закон за бесплатна правна помош

Информирај се за бесплатна правна помош

Регистар на адвокати за секундарна правна помош

Регистар на здруженија за бесплатна правна помош

Судски преведувачи

Листа на медијатори

Регистар на вештаци

Уставен суд на РСМ

Закони на РСМ

Службен весник на РСМ

Македонски правен ресурсен центар

Собрание на РСМ

Влада на РСМ

Претседател на РСМ

Министерство за правда на РСМ

Хелшински комитет за човекови права во РСМ

Комисија за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

Антикорупција

Управа за геодетски работи - Катастар

Управа за јавни приходи на РСМ

Централен регистар на РСМ

Здружение на судиите на РСМ

Адвокатска комора на РСМ

Услуги - Влада на Република Северна Македонија

Биро за заштита на индустриска сопственост

Агенција за администрација на РСМ

Здружение на правници на РСМ

Македонско здружение на млади правници

 

 

 

 

 

 

 

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

  • ИНТЕРЕН ОГЛАС бр.1/22

    Новости  | 16.9.2022
    ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС, врз основа на член 20, член 39 , член 40 став 1 и 2 од Законот за судска служба („Сл.весник на РСМ” бр. 43/2014, 33/2015, 98/2015, 6/2016, 198/19, 248/2018), Правилникот за формата и содржината на интерниот оглас, начинот на поднесување на пријавата за унапредување, начинот на спроведување на административната селекција и интервјуто, како и начинот на нивно бодирање и максималниот број на бодови од постапката на селекција, во зависност од категоријата на работно место за кое е објавен интерниот оглас („Службен весник на РСМ“ бр.275/2020) и Правилник за внатрешна организација и систематизација на работните места во Основен суд Велес (Пречистен текст) СУ-04.бр.2/19 од 04.01.2019 година, по добиената согласност од Министерство за финансии бр.08-781/3 од 11.07.2022 година и Судски буџетски совет бр.08-718/6 од 07.09.2022 година, објавува [повеќе]

Сите вести