Судски буџет [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Судски буџет

Година
Опис Година Преземање
Годишна сметка на Судска власт на РМ за сметка 637 - буџетска сметка за 2018 година
2019
Одлука за измена на Годишна програма за капитални расходи од буџет - судска власт за 2018 година
2018
Одлука за усвојување Извештај за работата на Судскиот буџетски совет и за реализација на судскиот буџет заклучно со 30.06.2018 година
2018
Одлука за дополнителна распределба на средства за раздел 29010, програма 20 сметка 603/637
2018
Соопштение од 121-та седница одржана на ден 26.07.2018 година
Судскиот буџетски совет (СБС) на ден 26.07.2018 година ја одржа 121-та седница на која на која разгледуваше повеќе точки по кои донесе повеќе одлуки, заклучоци, одговори на доставени барања од единки корисници и вработени во судската власт и барања од СБС до единки корисници, меѓу кои:
2018
Прва<12345678910>Последна

Најнови вести

 • Соопштение за 330-та седница на Судски совет на РСМ - 29.01.2020 година

  Соопштенија за јавност  | 24.1.2020
  Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи итна седница на ден 29.01.2020 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот... [повеќе]
 • Соопштение за изработка на Методологиja со индикатори за сложеност на предмети и оценување на судии

  Соопштенија за јавност  | 23.1.2020
  Судскиот совет во соработка со Центарот за правни истражувања и анализи (ЦПИА) го започнува процесот на подготовка на подзаконските акти за унапредување на системот за оценување на судиите во согласност со Законот за Судски совет (Службен весник на РСМ бр. 102/2019). [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 23.1.2020
  Врз основа на сумирањето и утврдувањето на резултатот од гласањето за избор на член на Судски совет на Република Северна Македонија од редот на судиите припадници на заедницата која е повеќе од 20% од населението во Република Северна Македонија... [повеќе]

Сите вести