Соопштение од 380-та седница на Судски совет на РСМ - 26.08.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 380-та седница на Судски совет на РСМ - 26.08.2021 година

Соопштенија за јавност  |  27.8.2021

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија известува дека на 380-та седница одржана на ден 26.08.2021 година одлучи за следното:

 

  1. Расправаше по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:

Упп бр.-238/21, 274/21, 318/21, 338/21, 348/21, 353/21, 365/21, 370/21, 383/21, 397/21;

Упп бр.-339/21, 358/21, 379/21, 423/21, 431/21;

Упп бр.-213/21, 244/21, 330/21, 351/21, 377/21, 386/21, 402/21, 410/21;

Упп бр.-414/20, 130/21, 140/21, 182/21, 197/21, 243/21, 253/21, 268/21, 278/21, 308/21, 317/21, 323/21, 332/21, 344/21, 356/21, 368/21, 378/21, 389/21, 401/21;

Упп бр.-298/21, 319/21, 335/21, 343/21, 354/21, 360/21, 369/21, 380/21, 391/21, 400/21;

Упп бр.-106/21, 123/21, 138/21, 162/21, 174/21, 186/21;

Упп бр.-34/21, 247/21, 263/21, 275/21, 283/21, 295/21, 312/21, 326/21, 342/21, 350/21, 364/21, 385/21, 396/21, 405/21;

Упп бр.-207/21, 226/21, 256/21, 270/21, 279/21, 347/21, 381/21, 392/21, 413/21.

 

Претставките со број УПП 82/21, 234/21, 398/21 и 371/21 се одложени за наредна седница.

 

  1. Разно:
  • Донесена е Одлука со која е констатиран престанок на судиска функција на Солтир Ташков судија на Основен суд Штип поради исполнување на услови на старосна пензија.
  • Донесена е Одлука со која е констатиран престанок на судиска функција на Виолета Поповска Тројачанец судија на Основен суд Прилеп по нејзино барање заради стекнување на право на старосна пензија.
  • Донесена е Одлука со која Илија Стојанов судија на Основен суд Струмица по негово барање времено се упатува на извршување на судиската функција во Основниот суд Берово заклучно со 30.06.2022 година.