Kumtes për zgjedhjet e Anëtarve të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë. [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtes për zgjedhjet e Anëtarve të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë.

Njoftim për opinionin  |  11 Dhj 2018
Me 10.12.2018 do të mbahen zgjedhje për antar të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë.

KUMTES
Shkup 11.12.2018


REZULTATTET NGA ZGJEDHJA PËR ANTAT TË KËSHILLIT  GJYQËSOR TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË.


Në lidhje me shpalljen e publikuar për antarë të Këshillit nga radhat e gjykatësve edhe atë:
-1(një) anëtarë nga radhët e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë     

-1(një) anëtarë nga radhët e rajonit të apelit Shkup dhe gjykatat administrative;  

-1(një) anëtarë nga radhët  e rajonit të apelit Gostivar;                                         

-1(një) anëtarë nga radhët  e rajonit të apelit  Shtip;                                              

-1(një) anëtarë nga radhët  e gjykatësve nga të gjitha komuniteteve që nuk janë shumicë në Republikën e Maqedonisë për të gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë.


Komisioni Zgjedhor pas përmbledhjes së rezultateve të vendvotimeve dhe përcaktimit të rezultatit të zgjedhjeve nga votimi i 10.12 2018 për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit nga radhët e gjykatësve, arriti në përfundimin se u zgjodhën kandidatët:
Anëtar i Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë nga gjykatësit e Gjykatës Supreme të Republikës së Maqedonisë u zgjodh:                                                                                                           
-KIRO ZDRAVEV;
Për Anëtar i Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë në radhët e rajonit të apelit Shkup dhe gjykatat administrative u zgjodh:
-GORDANA SPIREVSKA;
Për Anëtar i Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë në radhët e rajonit të apelit Gostivar u zgjodhe:
-ZORAN TEOFILLOVSKI;
Për Anëtar i Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë në radhët e rajonit të apelit Shtip u zgjodhe:
-LORETA GORGIEVA
Për Anëtar i Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë nga radhët  e gjykatësve nga të gjitha komuniteteve që nuk janë shumicë në Republikën e Maqedonisë për të gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë u zgjodhë:         
-MIRSAD SUROJI.

Votimi shkoi mirë dhe pa asnjë problem - tha Kryetari i Komisionit Vlade Bogdanoski - Anëtar i Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë.

Anëtarët e sapozgjedhur të Këshillit do të marrin postin e ri pas dhënies së betimit solemnë para Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë.