Соопштение за 392-та седница на Судски совет на РСМ - 18.01.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 392-та седница на Судски совет на РСМ - 18.01.2022 година

Соопштенија за јавност  |  12.1.2022

 

СООПШТЕНИЕ

 

        Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 18.01.2022 година (вторник) со почеток во 10,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 392-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 18.01.2022 година, со почеток во 10,30 часот

 

 

 1. Усвојување на записник од 389-та седница на Судскиот совет на Република Северна македонија од 06.12.2021 година;
   
 2. Одлучување по известувања на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд;
   
 3. Расправа по Извештај и дополнување на Извештај на Комисија на известители по поднесено барање за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд;
   
 4. Формирање на Комисии на известители по поднесени барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд и
   
 5. Разно.