Препорака за користење на годишните одмори од календарската 2019 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Препорака за користење на годишните одмори од календарската 2019 година

Соопштенија за јавност  |  08.5.2020

Судскиот совет на Република Северна Македонија на 339-та седницата одржана на ден 07.05.2020 година, ја донесе следната

 

П Р Е П О Р А К А

 

Членовите на Судскиот совет  и судиите кои се работно ангажирани за времетраење на мерките за заштита од ширење и превенција од вирусот Ковид-19, неискористениот дел од годишниот одмор од календарската 2019 година може да го искористат до 31 мај 2020 година, согласно работниот процес и врз основа на одобрение од  претседателот на Судскиот совет и претседателот на судот.

 

Членовите на Судскиот совет  и судиите кои се ослободени од извршување на работа и работни задачи, согласно на мерките за заштита од ширење и превенција од вирусот Ковид-19, неискористениот дел од годишниот одмор од календарската 2019 година им се смета за искористен.

 

          Судскиот совет на Република Северна Макеоднија очекува од страна на членовите на Судскиот совет  и судиите да се почитува оваа препорака.

 

 

                                                                                               СУДСКИ СОВЕТ НА

                                                                              РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

                                                                     Претседател,

                                                                       Киро Здравев