Соопштение за 348--та седница на Судски совет на РСМ - 29.09.2020 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 348--та седница на Судски совет на РСМ - 29.09.2020 година

Press realeses  |  Sep 23, 2020

СООПШТЕНИЕ

                 
        Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 29.09.2020 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 348-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 29.09.2020 година, со почеток во 10,00 часот

1.Донесување на Одлука за формирање на Комисија за рангирање и спроведување на интервју на кандидатите од Академијата за судии и јавни обвинители.

2.Предлог до Собранието на Република Северна Македонија на еден кандидат за избор на судија на Уставниот суд на Република Северна Македонија од редот на судиите.

3.Расправа по претставките и поплаките од граѓаните и правните лица за работата на судиите, претседателите на судовите и судовите, поднесени до Судскиот совет на Република Северна Македонија и тоа:
• УПП.бр.441/19, 555/19, 565/19, 3/20, 86/20, 306/20;
• УПП.бр.467/19, 481/19, 537/19, 47/20, 60/20, 72/20, 90/20, 120/20, 127/20, 167/20;
• УПП.бр.506/19, 15/20, 48/20, 219/20, 248/20, 254/20, 284/20;
• УПП.бр.193/20, 240/20, 263/20, 272/20, 283/20, 295/20, 305/20;
• УПП.бр.303/19, 382/19, 524/19, 97/20, 164/20, 179/20, 190/20, 204/20, 225/20, 241/20;
• УПП.бр.569/19, 153/20, 170/20, 220/20, 235/20, 244/20, 255/20, 285/20, 293/20, 303/20;
• УПП.бр.440/19, 479/19, 7/20, 17/20, 24/20, 44/20, 83/20, 115/20, 125/20, 137/20, 174/20, 197/20;
• УПП.бр.13/20, 135/20, 146/20, 172/20, 187/20, 210/20, 221/20, 236/20, 247/20, 551/20;
• УПП.бр.814/18, 581/19, 194/20, 213/20, 230/20, 238/20, 249/20, 259/20, 269/20, 278/20.

4.Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.

5.Постапување по предмети за утврдување на одговорност за судија/претседател на суд.

6.Разно.