Соопштение од 255-та седница од 31.05.2017 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение од 255-та седница од 31.05.2017 година

Соопштенија за јавност  |  31.5.2017
Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 255-та седница одржана на ден 31.05.2017 година ги донесе следните одлуки ...

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Македонија известува дека на 255-та седница одржана на ден 31.05.2017 година одлучи за следното:


1. Разгледани и усвоени се извештаите за работата на судовите во Република Македонија за првото тромесечие за 2017 година и тоа за: Врховниот суд на Република Македонија, Вишиот управен суд, Управниот суд, судовите на апелационото подрачје Битола, апелационото подрачје Гостивар, апелационото подрачје Скопје и апелационото подрачје Штип.

2. Донесена е Одлука за избор на судии-поротници на Основен суд Скопје 2 Скопје.

Констатиран е престанок на функција на судии-поротници во Основен суд Охрид, по предлог на претседателот на судот, поради истек на мандатот за кој се избрани.

Донесена е Одлука за избор на судии-поротници на Основен суд Охрид.

Констатиран е престанок на функција на судии-поротници во Основен суд Гостивар, по предлог на претседателот на судот, поради истек на мандатот за кој се избрани.

Донесена е Одлука за избор на судии-поротници на Основен суд Гостивар.