Честитка за денот на судството [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Честитка за денот на судството

Соопштенија за јавност  |  31.3.2021

 

Почитувани,

 

Дозволете ми, лично и од членовите на Судскиот совет на Република Северна Македонија да Ви  упатам најсрдечни честитки по повод денот на судството и да Ви посакам добро здравје и успех во понатамошната работа.

Би сакал да го истакнам придонесот и да се заблагодарам  на судиите, судските службеници и сите вработени во судската власт кои останаа истрајни  во овие тешки денови за граѓаните на нашата држава и за човештвото во целина и покажаа дека може да одговорат на секој предизвик.

Нашата заедничка цел е  „Обезбедување и гарантирање на самостојноста и независноста на судската власт“  преку непристрасно применување на правото, неселективна правда, заштита на човековите права  и основни слободи, еднаквост, рамноправност, недискриминација по кој било основи и обезбедување на правна сигурност врз основа на владеење на правото.                                                                                      Киро Здравев
                                                                                     Претседател на
                                                       Судскиот совет на Република Северна Македонија