Соопштение за 454-та седница на Судскиот совет на РСМ - 13.09.2023 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 454-та седница на Судскиот совет на РСМ - 13.09.2023 година

Соопштенија за јавност  |  07.9.2023

 

 

 

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 13.09.2023 година (среда) со почеток во 11,30 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 454-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  13.09.2023 година, со почеток во 11,30 часот 

 

1.Разгледување на Извештај на Комисија за  подготовка на кандидатски листи  и Донесување на Одлука за објавување на Оглас за избор на 1 (еден) член на Судскиот совет на РСМ од редот на судиите од Врховниот суд на РСМ;

 

2.Разгледување на Извештаj од работна посета на Апелационен суд Штип со предлог за донесување одлука за објавување Оглас за избор на судии во Апелационен суд Штип;

3.Разгледување на Извештаи од работни посети на  Управен суд, Aпелационен суд Скопје, Основен суд Кавадарци, Основен суд Куманово и Основен суд Струмица;

4.Разгледување на Одлуки на Управен суд;

5. Формирање на Комисија на известители по поднесено барање  за утврдување одговорност на судија/претседател на суд

-Донесување на Одлука за измена на член на Комисија на известители  по поднесено барање  за утврдување одговорност на судија/претседател на суд

  6.Разно