Kumtesë nga seanca e 401-të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e mbajtur me 28.04.2022 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtesë nga seanca e 401-të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e mbajtur me 28.04.2022

Njoftim për opinionin  |  28 Pri 2022

KUMTESË

Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut informon se në seancën e 401-të e mbajtur me 28.04.2022 ndryshoi dhe plotësoi rendin e ditës dhe vendosi si në vijim:

 

1. Diskutim për parashteresat dhe ankesat nga qytetarët dhe personat juridik për punën e gjykatësve/kryetar e gjykatave dhe gjykatësve, të dorëzuar te Këshilli Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut edhe atë:

- UPP nr. 84/22, 110/22, 143/22, 154/22, 166/22 ;

- UPP nr .78/22, 116/22, 141/22, 164/22, 177/22;

- UPP nr. 10/22, 70/22,81/22, 95/22, 108/22, 121/22, 134/22, 147/22, 171/22, 182/22 ;

- UPP nr. 79/22, 117/22, 146/22, 158/22 ;

- UPP nr. 106/22, 118/22, 136/22, 152/22, 163/22, 176/22 ;

- UPP nr. 107/22, 145/22, 156/22, 173/22, 185/22 ;

- UPP nr. 624/21, 37/22, 49/22, 75/22, 88/22, 161/22 ;

- UPP nr. 160/22, 184/22 ;

- UPP nr. 114/22, 126/22, 140/22, 151/22, 162/22.

Parashteresat me nr. UPP 586/21, 610/21, 64/22, 77/22, 89/22, 157/22 janë prolonguar për seancën e ardhshme.

2. Sillet vendim për zgjedhjen e gjykatësve porotë në Gjykatën e Apelit Shkup edhe atë për:

- Marina Ivanovska,

- Lazo Matovski dhe

-  Biljana Angelova Smileva .

3. Sillet vendim  për dërgim të përkohshëm të gjykatësit Spiro Borisov nga Gjykata Themelore Koçani në kryerjen e funksionit gjykatës në Gjykatën Themelore Vinicë.

4. Shqyrtohet Kërkesa për mendim e parashtruar nga Gjykata themelore penale Shkup.

5. Sillet vendim me të cilin konstatohet ndërprerja e funksionit gjykatës të Dragoslav Radiçevski, gjykatës në Gjykatën Administrative për shkak të plotësimit të kushteve për pension pleqërie.

- Sillet vendim me të cilin konstatohet ndërprerja e funksionit gjykatës të Dushanka Merxhanovska, gjykatëse në Gjykatës Themelore Tetovë për shkak të plotësimit të kushteve për pension pleqërie.