Соопштение за 359-та седница на Судски совет на РСМ - 20.01.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 359-та седница на Судски совет на РСМ - 20.01.2021 година

Соопштенија за јавност  |  11.1.2021

  

СООПШТЕНИЕ

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 20.01.2021 година (среда) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 359-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 20.01.2021 година, со почеток во 10,00 часот

 1. Усвојување на:
 • Записник од 350-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 30.10.2020 година.
 • Записник од 354-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 30.11.2020 година.
 • Записник од 355-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 9.12.2020 година.
 1. Донесување на Oдлука за објавување на оглас за избор на претседател на Основен суд Берово и Основен суд Виница.
 2. Донесување на Oдлука за објавување на оглас за избор на 2 (двајца) судии во Основен суд Берово, 1 (еден) судија на Основен суд Виница, 1 (еден) судија на Основен суд Делчево и 1 (еден) судија на Основен суд Крушево.
 3. Донесуване на Одлука за времено упатување на судии во Апелационен суд Скопје.
 4. Донесување на одлуки по поднесени приговори против Распоред за работа на судии  за 2021 година, донесени од претседател на суд.
 5. Донесување на Одлука за престанок на судиска функција по сопствено барање.
 6. Расправа  по Известување од Комисија на известители и по Извештај од Комисија за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.
 7. Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.
 8. Разно.