Соопштение за 402-та седница на Судски совет на РСМ - 17.05.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 402-та седница на Судски совет на РСМ - 17.05.2022 година

Соопштенија за јавност  |  11.5.2022

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  седница на ден 17.05.2022 година (вторник) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 За 402-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  17.05.2022 година, со почеток во 10,00 часот 

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 393-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 21.01.2022 година и продолжението од 31.01.2022 година;
 1. Извештај на Комисијата за рангирање на кандидати за избор на судии во повисок суд, за избор на судии во Врховен суд на Република Северна Македонија;
 2. Извештај на Комисијата за рангирање на кандидати за избор на судии во повисок суд, за избор на судии во Апелационен суд Скопје;
 3. Извештај на Комисијата за рангирање на кандидати за избор на судии во повисок суд, за избор на судии во Апелационен суд Гостивар;
 4. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на судија на Основен кривичен суд Скопје;
 5. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на судија на Основен суд Штип;
 6. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на претседател на Основен кривичен суд Скопје;
 7. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на претседател на Основен суд Тетово;
 8. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на претседател на Основен суд Куманово;
 9. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на претседател на Основен суд Виница;
 10. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на претседател на Основен суд Берово;                 
 11. Извештај на Комисијата за разгледување на пријавите и потребната документација, за избор на претседател на Основен суд Ресен; 
 12. Разно