Соопштение за 370-та седница на Судски совет на РСМ - 22.04.2021 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 370-та седница на Судски совет на РСМ - 22.04.2021 година

Соопштенија за јавност  |  16.4.2021

 

СООПШТЕНИЕ

 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи седница на ден 22.04.2021 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

 

Д Н Е В Е Н    Р Е Д

 

За 370-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден 22.04.2021 година, со почеток во 10,00 часот

 

 

 

 1. Усвојување на:
 • Записник од 366-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 11.03.2021 година.
 • Записник од 367-та седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија од 25.03.2021 година.
 1. Донесување на Одлука за избор на претседател на Основен суд Виница, по одлука број 09-116/1 од 21.01.2021 година.
 2. Донесување на Одлука за  избор на  3 (тројца) судии на Основен  граѓански суд Скопје,  3 (тројца) судии на Основен  кривичен суд Скопје,  1(еден) судија на Основен суд Берово, 1(еден) судија на Основен суд Виница и 1(еден) судија на Основен суд Крушево, по одлука  09-462/1 од 11.03.2021 година.
 3. Донесување на Одлука за објавување на оглас за избор на претседател на Управен суд, Основен суд Гевгелија и Основен суд Свети Николе.
 4. Усвојување на Годишниот извештај за работа на Судскиот совет на Република Северна Македонија за 2020 година.
 5. Расправа по извештаи на  комисии на известители по поднесени барање за утврдување на одговорност за судија/претседател на суд.
 6. Формирање на комисии на известители по поднесените барања за поведување на постапка за утврдување на одговорност на судија/претседател на суд.
 7. Разно.