Соопштение за 420-та седница на Судскиот совет на РСМ - 24.11.2022 година [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Вести

%%
%%

Соопштение за 420-та седница на Судскиот совет на РСМ - 24.11.2022 година

Соопштенија за јавност  |  22.11.2022

СООПШТЕНИЕ 

Судскиот совет на Република Северна Македонија ќе одржи  ИТНА седница на ден 24.11.2022 година (четврток) со почеток во  13,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Северна Македонија со следниот:

 

   Д Н Е В Е Н    Р Е Д

За 420-та седница на Судскиот совет на РСМ за ден  24.11.2022 година, со почеток во 13,00 часот 

 

  1. Донесување на одлука за определување на ВД Претседател на Апелационен суд Скопје;
  2.  Номинирање по поднесени барања од Академијата за судии и јавни обвинители;
  3. Донесување на Одлуки за престанок на судиската функција на судии поради исполнување на услови за старосна пензија и

Разно.