Kumtesë nga seance e 368-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e cila u mbajtë me date 30.03.2021 [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Lajm

%%
%%

Kumtesë nga seance e 368-të të Këshillit Gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut e cila u mbajtë me date 30.03.2021

Njoftim për opinionin  |  30 Mar 2021

KUMTESË

Këshillit Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut informonë se në seancën e 368-të e mbajtur me datë 30.03.2021 vendosi si në vijim:

1.Diskutoj për korupcionin në gjykatë dhe u formua Komision e cila është i boliguar të pregaditë Planë Aksionar për monitorimin e korrupsionit në gjykatë duke identifikuar grupe konkrete, metodat e monitorimit, treguesit dhe afati i realizimit.

2.Jan sjellur Vendime për ndërprerjen e funksionit gjyqësor me vetë kërkesë për:

-Dr. Marika Matevska gjykatës në Gjykatën Supreme të RMV;                      

-Mexhit Shazimani gjykatës në Gjykatën e Apelit Manastir.

3.Është sjellur Vendim për vazhdimin e procedurës për një kërkesë për vërtetimin e përgjegjësisë së gjykatësit/kryetar gjykate.

4.Është sjellur Vendim me qka është refuzuar kërkesë për përsëritjen e procedurës si të papranueshme.

5. Diskutim për parashteresat dhe ankesat nga qytetarër dhe personat juridik për punën e gjykatësve/kryetar gjykate dhe gjykatave, të dorëzuar te Këshilli Gjyqësor i Republikës së Maqedonisë së Veriut edhe atë:

-Upp nr..141/21, 155/21, 166/21, 185/21, 202/21;

-Upp nr.415/20, 481/20, 507/20, 103/21, 121/21, 136/21, 148/21;

-Upp nr.200/19, 530/20, 32/21, 80/21, 120/21, 135/21, 157/21, 169/21;

-Upp nr. 451/19, 101/21, 117/21, 134/21, 153/21, 165/21, 194/21;

-Upp nr.63/21, 111/21, 125/21, 139/21, 178/21, 188/21;

-Upp nr.475/20, 81/21, 107/21, 129/21, 144/21, 160/21, 172/21;

-Upp nr.377/20, 438/20, 459/20, 73/21, 150/21, 198/21;

-Upp nr.179/21, 168/21, 133/21, 55/21, 145/21, 105/21, 118/21

-Upp nr.60/21, 137/21, 149/21, 161/21;

-Upp nr.395/20, 477/20, 510/20, 83/21, 128/21, 132/21, 97/21, 119/21, 159/21;

-Upp nr.64/21, 112/21, 126/21, 158/21, 170/21;-Upp nr. 42/20, 281/20, 322/20, 50/21, 86/21, 124/21.

Diskutimi për parshtresat Upp nr.116/21 është shtyrë.

6. Të ndryshme