Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Сл. весник на РМ“ бр. 13/06) и член 3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основен Суд Битола ја изготви следната

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Основен Суд Битола ја сочинуваат следните групи на информации:

 1. Општи информации за судот
  (Општи податоци, Надлежности, Историјат, Структура на судска зграда, Годишни и месечни извештаи, За судиите, Статистика на судот)
 2. Судска Власт
 3. Судска пракса:
  (Одлуки на основниот суд)
 4. Контакт информации
  (редовно одговарање на поставените прашања)
 5. Дополнување во делот за формулари со уплатните сметки на Основен Суд Битола
 6. Огласи за работа
 7. Тендери за јавни набавки
 8. Анкети
 9. Месечни извештаи за работата на судот
 10. Соопштение за јавноста за новоизбрани судии

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основен Суд Битола со пополнување на Барање за пристап до информации од јавен карактер, коешто може да го добијат во архивата на Основен Суд Битола или да го симнат тука.

Основен Суд Битола согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер, со решение СУ бр. 1/23-1 од 17.01.2023, за службено лице за посредување со информации ја определи судскиот соработник Билјана Секуловска Гагачева.


 Преземање

Контакт

Билјана Секуловска Гагчева

Фиксен телефон:
047 223 066, 047 223 166 или 047 221 331
Мобилен телефон:
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести