За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

За судиите

За решавање на предмети од надлежноста на Основниот суд Куманово се ангажирани 30 судии и тоа: 

Претседател

CV на Претседател

Судија Снежана Манев

Име и презиме:
Снежана Манев
Година на избор:
2006
Област на која работи судијата:

Судиите

Судија Беџет Елези

Судија Беџет Елези

Име и презиме:
Беџет Елези
Година на избор:
2008
Област на која работи судијата:
Вонпарнична област

Судија Бранка Наумоска

Судија Бранка Наумоска

Име и презиме:
Бранка Наумоска
Година на избор:
2009
Област на која работи судијата:
Стечај

Судија Весна Јовановска

Судија Весна Јовановска

Име и презиме:
Весна Јовановска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Претходна постапка и прекршоци

Судија Вјолца Мора Бајрами

Судија Вјолца Мора Бајрами

Име и презиме:
Вјолца Мора Бајрами
Година на избор:
2013
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Судија Ѓиљсиме Шабани

Судија Ѓиљсиме Шабани

Име и презиме:
Ѓиљсиме Шабани
Година на избор:
2012
Област на која работи судијата:
Вонпарнична област

Судија Десанка Ѓаковска

Судија Десанка Ѓаковска

Име и презиме:
Десанка Ѓаковска
Година на избор:
1984
Област на која работи судијата:
Претходна постапка и прекршоци

Судија Емилија Стоименовска

Судија Емилија Стоименовска

Име и презиме:
Емилија Стоименовска
Година на избор:
2009
Област на која работи судијата:
Граѓанска област

Судија Зоран Соларски

Судија Зоран Соларски

Име и презиме:
Зоран Соларски
Година на избор:
2008
Област на која работи судијата:
Кривична област

Судија Јасмина Јанева Сандевска

Судија Јасмина Јанева Сандевска

Име и презиме:
Јасмина Јанева Сандевска
Година на избор:
2009
Област на која работи судијата:
Работни спорови

Судија Јулијана Гаревска

Судија Јулијана Гаревска

Име и презиме:
Јулијана Гаревска
Година на избор:
1996
Област на која работи судијата:
Кривична област - малолетни

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Јавен оглас 1/18

  Соопштенија за јавност  | 10.10.2018
 • Именик на лиценцирани медијатори

  Соопштенија за јавност  | 14.9.2017
  Министерството за правда на РМ објави листа на лица кои согласно членот 46 ставови 1 и 2 од Законот за медијација (Службен весник на РМ број 188/13, 148/15, 192/15, 55/16) го положиле испитот за медијатори и на кои им е издадена Лиценца за вршење на медијаторски работи, и кои можат да вршат медијаторски работи согласно член 68а, став 1 од Законот за медијација(Службен весник на РМ број 188/13, 148/15, 192/15, 55/16): [повеќе]
 • Промена на работно време во судовите во Република Македонија

  Соопштенија за јавност  | 30.8.2017
  Ново работно време во судовите Судскиот совет на Република Македонија, на седницата одржана на ден 30.08.2017 година, донесе одлука за ново работно време во судовите. Новото работно време стапува во сила на 04.09.2017 година, а истото ќе биде од 07:30 до 15:30 часот. Дневната 30 минутна пауза ќе биде од 11:00 до 11:30 часот. [повеќе]

Сите вести