Основен кривичен суд Скопје Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Соопштенија за јавност  | 08.7.2022 | Основен суд Скопје I

  ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ - СУДСКА ПОЛИЦИЈА

  Врз основа на чл.2, чл.3 ст.3, чл.119 и чл.120 ст.1 и 3 од Законот за судска служба (Сл.в. на РМ бр.43/14, 33/15, 98/15, 6/16, 198/18 и 248/18), како и чл. 90 од Правилникот за внатрешна организација и систематизација на работните места во Основен кривичен суд Скопје и известувањето од Министерството за финансии бр.18-10221/2 од 21.12.2021 година и бр.18-10221/4 од 10.01.2022 година [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 07.7.2022 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство за определување мерка притвор против три лица, поврзани со настаните од 5 – ти јули пред Собранитето на РСМ и од 6 – ти јули кај плоштадот Скендер Бег, за кој веќе информираше обвинителството: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 07.7.2022 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Основниот кривичен суд Скопје, постапувајќи по предлог на Основното јавно обвинителство за определување мерка притвор за 8 лица кои учествувале во настаните пред Собранието на РСМ на 5 – ти јули 2022 година, а за кои повеќе детали се објавени во соопштението на Јавното обвинителство : [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 17.6.2022 | Основен суд Скопје I

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Заради одредени објави и медиумски анализи поврзани со јавно објавената првостепената пресуда за предметот со К.бр. 2048/20 против обвинетиот Ј. В., со кои пресудата и досудената казна се споредува со други предмети кои се за сосема различно кривично дело, па така погрешно се информира јавноста, како суд сакаме да известиме дека: [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 17.6.2022 | Основен суд Скопје I

  ЈАВЕН ПОВИК

  Основниот кривичен суд Скопје објавува јавен повик за сите заинтересирани правни лица, регистрирани и овластени за поставување и одржување на самопродавачки машини – кафемати за топли и ладни напитоци во период од две години. Понудените продукти потребно е да бидат од регистрирани брендови, со декларација од производителот, во потполно исправна состојба и со важечки рок на употреба. Со оглед да се работи за зграда со 400 вработени, а во која циркулираат околу 500 странки во текот на работниот ден, избраниот понудувач ќе биде должен да врши дотур на продукти најмалку 4 пати во неделата заради непречено функционирање, редовно сервисирање и одржување на апаратите како и секојдневно хигиеснко одржување. [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_