Канцеларија за односи со јавност [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Канцеларија за односи со јавност

Согласно член 13 од Законот за управување со движењето на предметите во судовите (Сл. весник на РМ бр. 171 од 30.12.2010 година) заинтересираните лица до канцеларијата за односи со јавноста во судот, можат да поднесат барање за добивање примерок од судска одлука објавена на веб страната на судот.

По поднесеното барање, канцеларијата за односи со јавноста на заинтересираното лице му доставува фотокопија од бараната одлука објавена на веб страната на судот, по претходно платена судска такса согласно со Законот за судските такси или без надоместок му ја доставува на лицето по електронски пат на електронската адреса наведена во барањето.


Одговорно лице за Канцеларијата за односи со јавноста:

Сузана Мушевска

тел. 032/392-455 лок. 107

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести