Слободен пристап до информации [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

Слободен пристап до информации

Слободен пристап до информации од јавен карактер

 Основниот суд во Штип, согласно член 8,член 9 и член 10 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Македонија“ бр.101/19 од 22.05.2019), и Упатството за спроведување на законот за слободен пристап до информации од јавен карактер („Службен весник на Република Македонија“ бр.60/20 од 11.03.2020) ја објавува следната:


ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

 

1.ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ:

- назив: Основен суд Штип

- адреса: ул. „Генерал Михаило Апостолски“ бр.18 Штип

- контакт телефон: 032/392-455

- факс: 032/391-827

- контакт e-mail:     contact@osstip.mk

- web страна:       www.osstip.mk

 

2.СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ЗА ПОСРЕДУВАЊЕ СО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

- Лепа Донева - Судски администратор

- контакт телефон: 032/392-455 локал 104

- контакт e-mail:      contact@osstip.mk

 

3.НАЧИН НА ПОДНЕСУВАЊЕ НА БАРАЊЕТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП НА ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР:

- писмено

- усно

 - електронски запис4.ЛИСТАТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР НА АПЕЛАЦИОНЕН СУД ШТИП

- информации за општи податоци

- информации за судиите на Основен суд Штип

- Информации за рочишта

- статистика на судот

- уставни, законски одредби, Судски деловник, процесни закони,судска пракса, Одлуки на Основен суд Штип, начелни правни мислења и ставови, сентенци,

- соопштенија за јавноста

- формулари и документи

- јавни набавки


 

Граѓаните на Република Северна Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основниот суд Штип со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во Канцеларијата за односи со јавност на Основниот суд Штип или да го превземат од линкот прикажан подолу.


Барањето за информација може да се достави во писмена форма на адресата на Основниот суд Штип, ул:„Генерал Михајло Апостолски“ бр. 18 или на e-mail: contact@оsstip.mk.


 

Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон: 032/392-455, локал 104.

 

Образец за СПИ:


 Преземање

Контакт

Лепа Донева

Фиксен телефон:
032/392-455 лок. 104
Мобилен телефон:
-
Емаил:

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести