Легислатива [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Легислатива

Година
Тип
Опис Година Преземање
Упатство за работа на сметка 696 - депозитна сметка преку системот АБМС
Внатрешни акти
2018
Прирачник за проектирање, дизајн, инвестиционо одржување и функционално работење на судовите
Внатрешни акти
2007
Прирачник за проектирање и реновирање судски згради
Внатрешни акти
2010
Прирачник за одржување на судски згради
Внатрешни акти
2010
Одлука за начинот на остварување на правата на судиите утврдени во законот за платите на судиите бр.02-1425/12 од 13.10.2010
Внатрешни акти
2010
Одлука за изменување на одлуката за начинот на остварување на правата на судиите утврдени во законот за платите на судиите бр.02-547/18
Внатрешни акти
2014
Закон за судски буџет (Сл.весник 60 од 22.09.2003)
Закони
2003
Закон за платите на судиите (Сл.весник 110 од 14.09.2007)
Закони
2007
Закон за изменување на законот за платите на судиите (Сл.весник 67 од 14.05.2010)
Закони
2010
Закон за изменување на законот за платите на судиите (Сл.весник 161 од 24.12.2008)
Закони
2008

Најнови вести

 • Соопштение за 282-та седница на Судски совет на РМ - 19.07.2018 година

  Соопштенија за јавност  | 18.7.2018
  Седницата ќе се одржи на ден 19.07.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 16.7.2018
  На 16.07.2018 година во просториите на Судски совет на Република Македонија, претседателот на ССРМ Зоран Караџовски и заменик претседателот Шемседин Јусуфи остварија работна средба со делегација предводена од експертот на Совет на Европа Ѓуро Сеса по повод... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 13.7.2018
  На 12.07.2018 година во кабинетот на министерката за правда претседателот на Судскиот совет на Република Македонија Зоран Караџовски оствари средба со министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска во врска со... [повеќе]

Сите вести