Подзаконски акти [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Подзаконски акти

Опис Преземање
ДЕЛОВНИК ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 30-01-2007
ПРАВИЛНИК ЗА ФОРМАТА И СОДРЖИНАТА НА ОБРАЗЕЦОТ И ПОСТАПКАТА ЗА ИЗДАВАЊЕ И ОДЗЕМАЊЕ НА СУДСКАТА ЛЕГИТИМАЦИЈА
ДЕЛОВНИК ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ДЕЛОВНИКОТ ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 25-11-2009
ПРАВИЛНИК ЗА НАЧИНОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НА АНОНИМНА АНКЕТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО СУДОТ КАДЕ КАНДИДАТОТ ЈА ИЗВРШУВА СУДСКАТА ФУНКЦИЈА
Правилник за потребните видови на здравствените прегледи на лицата кои се избираат за судии или судии поротници
Правилник за проверка на знаењето на практичната работа со компјутери на лицата кои се избираат за судии или судии поротници
ПРАВИЛНИК за спроведување на психолошки тест и тест за интегритет
Кодекс за административни службеници
ДЕЛОВНИК ЗА РАБОТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА 30-10-2015
ПРАВИЛНИК за формата и содржината на психолошкиот тест и тестот за интегритет

Најнови вести

 • Соопштение за 282-та седница на Судски совет на РМ - 19.07.2018 година

  Соопштенија за јавност  | 18.7.2018
  Седницата ќе се одржи на ден 19.07.2018 година (четврток) со почеток во 10,00 часот во салата на Судскиот совет на Република Македонија со следниот ... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 16.7.2018
  На 16.07.2018 година во просториите на Судски совет на Република Македонија, претседателот на ССРМ Зоран Караџовски и заменик претседателот Шемседин Јусуфи остварија работна средба со делегација предводена од експертот на Совет на Европа Ѓуро Сеса по повод... [повеќе]
 • Соопштение

  Соопштенија за јавност  | 13.7.2018
  На 12.07.2018 година во кабинетот на министерката за правда претседателот на Судскиот совет на Република Македонија Зоран Караџовски оствари средба со министерката за правда проф. д-р Рената Дескоска во врска со... [повеќе]

Сите вести