Билтени [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Билтени

Апелациониот суд во Штип, во согласност со член 72 став 3 од Судскиот деловник (Службен весник бр. и 66/2013 од 09.05.2013 год.) како и досегашната практика, приготвува и издава билтени на својата судска пракса.
Секој билтен е поделен на две области, кривичен и граѓански оддел.
Во кривичниот оддел се опфатени одлуки од областа на Кривичниот законик, Законот за кривична постапка и Законот за прекршоци.
Во граѓанскиот оддел се опфатени одлуки од имотните, семејните и наследните односи и одлуки од трговските и работните спорови. 
Обработените одлуки објавени во билтените ја одразуваат праксата на Апелациониот суд во Штип.
Година
Опис Година Преземање

Билтен бр.13

Апелационен суд Штип
2020

Билтен бр.12

Апелационен суд Штип
2019

Билтен бр.11

Апелационен суд Штип
2018

Билтен бр. 10

Апелационен суд Штип
2017

Билтен бр. 9

Апелационен суд Штип
2016

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести

 • Месечен извештај Август 2021

  Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 03.9.2021
  Објавен е Месечниот извештај за работата на Апелационен суд Штип за Август 2021 год. [повеќе]
 • Месечен извештај Јули 2021

  Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 23.8.2021
  Објавен е Месечниот извештај за работата на Апелационен суд Штип за Јули 2021 год. [повеќе]
 • Месечен извештај Јуни 2021

  Известувања, Новости, Соопштенија за јавност  | 13.7.2021
  Објавен е Месечниот извештај за работата на Апелационен суд Штип за Јуни 2021 год. [повеќе]

Сите вести