Општи податоци (надлежности и историјат) [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Општи податоци (надлежности и историјат)

АПЕЛАЦИОНИОТ СУД ВО ШТИП СОГЛАСНО ЧЛ.33 ОД ЗАКОНОТ ЗА СУДОВИТЕ Е НАДЛЕЖЕН:

 • да решава по жалбите против одлуките на основните судови од своето подрачје;
 • да решава за судир на надлежност меѓу судовите од прв степен од своето подрачје и
 • да врши други работи определени со закон.

Апелациониот суд во Штип е надлежен за подрачјата на основните судови во:

 • Штип
 • Струмица
 • Радовиш
 • Свети Николе
 • Кочани
 • Виница
 • Берово
 • Делчево
Историјат
Општи податоци
Структура на судската зграда

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести