Врховен суд на Република Македонија Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Соопштенија за јавност  | 24.9.2021 | 

  Соопштение за одржување на јавна седница по предметот Вкж2.бр.24/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.24/2021, на 13.10.2021 година (среда), со почеток во 12,00 часот, во салата за Општи седници на V кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 24.9.2021 | 

  Соопштение за одржување на јавна седница по предметот Вкж2.бр.25/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи јавна седница по предметот Вкж2.бр.25/2021, на 13.10.2021 година (среда), со почеток во 10,00 часот, во салата за Општи седници на V кат. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 22.9.2021 | 

  Соопштение за одржана јавна седница по предметот Вкж1.бр.31/2021

  Врховниот суд на Република Северна Македонија, на ден 22.09.2021 година по одржана јавна седница по предметот Вкж1.бр.31/2021, донесе одлука со која ги одби како неосновани жалбите на обвинетиот Д.Р. од Струмица, изјавена преку неговиот бранител и на обвинетиот Д.С. од Скопје, изјавена преку неговиот бранител, а обжаленото решение на Апелациониот суд Скопје, КСЖ.бр.456/21 од 01.09.2021 година го потврди. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 21.9.2021 | 

  Соопштение за јавност

  На 21 септември 2021 година, во просториите на Врховниот суд на Република Северна Македонија се одржа средба на Претседателот на Врховниот суд на Република Северна Македонија, судија Беса Адеми и шефот на Кабинет м-р Лидија Таневска Јадровска со претставници на Центарот за правни истражувања и анализи, г-дин Жарко Хаџи-Зафиров и г-ѓа Горица Наџинска. [повеќе]
 • Соопштенија за јавност  | 20.9.2021 | 

  Соопштение за одржување на седница на Одделот за граѓански дела

  Врховниот суд на Република Северна Македонија ќе одржи електронска седница на Одделот за граѓански дела преку платформата ZOOM на 27.09.2021 година (понеделник), со почеток во 12,00 часот, со следниот предлог на: [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_