За судиите [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
  • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
  • " end="
"]

За судиите

Именик на судии

За решавање на предметите од надлежност на Управниот суд ангажирани се 27 судии вклучувајќи го и Претседателот на судот и тоа:

Претседател

CV на Претседател

Судија Бурим Сејдини

Име и презиме:
Бурим Сејдини
Година на избор:
2017
Област на која работи судијата:
Претседател на Управен суд

Образование:

Образование

- 2004 година завршил Правен факултет,

- 2010 година положил правосуден испит

- 2019 година Магистар по правни науки од областа на кривичното право

Работно искуство:

Работно искуство

- 2004 – 2005 година – Советник за нормативно - правни работи во општина Зајас,

- 2005 – 2007 година – Раководител на одделение за нормативно - правни, јавни и општи работи

- 2007 – 2013 година – Секретар на општина Зајас

- За судија во Управниот суд е избран во септември 2013 година 

- 03.07.2017 година избран за Претседател на Управен суд Скопје

-2018 година Член на работна група за изготвување на Закон за Управните спорови

- 29.11.2021 година избран за Претседател на Управен суд Скопје

Објавени трудови и активности:

Бр.

Тема

Организирано од

Датум на одржување

Место на одржување

1

Работна сесија 1 на Работната група III од Националната конвенција за Европска унија – Правосудство и основни права:

Независно и непристрасно судство: системски и морални дилеми

Европско движење Република Македонија

во соработка со USAID

01.03.2018 година

Собрание на РМ

Сала „Борис Трајковски“

             Скопје

2

Свечена Академија по

повод 31 Март – Ден на правосудството

Врховен суд на Република Македонија

30.03.2018 година

Врховен суд на Република Македонија

Свечена сала - Скопје

3

Зајакнување на квалитетот на правдата во светло на правосудната реформа

Здружение на судиите на Република Македонија со поддршка на Мисијата на ОБСЕ

04 и 05.04.2018 година

Хотел Александар Палас    

Скопје

4

Судовите и односите со јавноста – Комуникација со медиумите во функција на остварување на начелото на јавност и транспарентност

Академија за судии и јавни обвинители

Павел Шатев

20.04.2018 година

Академија за судии и јавни обвинители Павел Шатев

           Скопје

5

(Студиско патување Проект)

Подобрување на квалитетот на правдата во Република Македонија

Центар за правни истражувања и анализи

23-26.04.2018 година

Загреб, Република Хрватска

6

Закон за општа управна постапка

Академија за судии и јавни обвинители

Павел Шатев

Предавач Професор Д-р. Борче Давитковски

07.05.2018 година

Академија за судии и јавни обвинители Павел Шатев

           Скопје

7

Прослава по повод 150 години постоење на Советот на државата и активности од областа на управното судство

Совет на државата при

Министерство за надворешни работи на Република Турција

10-12.05.2018 година

Анкара, Република Турција

8

Обука на судиите за имплементација и спроведување на даночното законодавство во Албанија, Македонија и Косово

Академија за судии и јавни обвинители

Павел Шатев со поддршка од Владата на Луксембург

14-16.05.2018 година

Струга, Република Македонија

9

Свечено одбележување 20 години Народен правобранител во РМ

Народен правобранител во Република Македонија

30.05.2018 година

Собрание на Република Mакедонија

10

(Б)ИТНИ РЕФОРМИ ВО СУДСТВОТО

Анализа за спроведување на Итните реформски приоритети во правосудството во РМ

Институт за човекови права,

Македонско здружение на млади правници и

Институт за европска политика

06.06.2018 година

Хотел Арка - Скопје

11

Тркалезна маса:

Презентација на активностите на комисијата за ефикасноста на правдата-(СЕРЕЈ)

Академија за судии и јавни обвинители

Павел Шатев

06.07.2018 година

Академија за судии и јавни обвинители Павел Шатев        

12

Проект Унапредување на ефикасноста и ефективноста на управно судскиот систем во Македонија – Презентација на функционална и компаративна анализа за управното судство

Министерство за правда

Поддржано од Британска амбасада

01-03.10.2018 година

Хотел Принцес

Гевгелија

13

79-та Средба на правниците - Обраќања на Претседателот на Управен суд Бурим Сејдини

Здружение на правниците на Република Македонија

18-20.10.2018

Метропол езерски комплекс Охрид

14

Проект Унапредување на ефикасноста и ефективноста на управно судскиот систем во Македонија – Презентација на функционална и компаративна анализа за управното судство

Министерство за правда

Поддржано од Британска амбасада

25-26.10.2018 година

Хотел Принцес

Гевгелија

15

Научна трибина по повод 10-ти декември, Денот на усвојување на Декларацијата за човекови права од страна на Генералното собрание на Обединетите нации - Тема Ефикасноста на управно судската заштита на човековите права

Универзитет во Тетово

10.12.2018

Универзитет во Тетово

16

Проект Унапредување на ефикасноста и ефективноста на управно судскиот систем во Македонија – Презентација на функционална и компаративна анализа за управното судство

Министерство за правда

Поддржано од Британска амбасада

23-25.12.2018 година

Хотел Сириус

Струмица

Судиите

Судија Александар Чичаковски

Судија Александар Чичаковски

Име и презиме:
Александар Чичаковски
Година на избор:
2019
Област на која работи судијата:
Денационализација, урбанизам, градежништво и други права

Судија Ана Герасимовска

Судија Ана Герасимовска

Име и презиме:
Ана Герасимовска
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Царини и други права

Судија Анета Џигерова

Судија Анета Џигерова

Име и презиме:
Анета Џигерова
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Имотно - правна област и други права

Судија Билјана Никодиновска Петровска

Судија Билјана Никодиновска Петровска

Име и презиме:
Билјана Никодиновска Петровска
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Јавни набавки и други права

Судија Благородна Аранѓелова

Судија Благородна Аранѓелова

Име и презиме:
Благородна Аранѓелова
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Имотно - правна област и други права

Судија Валентина Конеска

Судија Валентина Конеска

Име и презиме:
Валентина Конеска
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Јавни набавки и други права

Судија Весна Јовановска

Судија Весна Јовановска

Име и презиме:
Весна Јовановска
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Денационализација, урбанизам, градежништво и други права

Судија Виолета Богојеска

Судија Виолета Богојеска

Име и презиме:
Виолета Богојеска
Година на избор:
2010
Област на која работи судијата:
Јавни набавки и други права

Судија Габријела Михајловска

Судија Габријела Михајловска

Име и презиме:
Габријела Михајловска
Година на избор:
2011
Област на која работи судијата:
Денационализација, урбанизам, градежништво и други права

Судија Газменд Фејзуљи

Судија Газменд Фејзуљи

Име и презиме:
Газменд Фејзуљи
Година на избор:
2007
Област на која работи судијата:
Царини и други права

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_

Најнови вести


Сите вести