Управен суд Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Новости  | 13.4.2024 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Управниот суд ја известува јавноста дека на ден 13.04.2024 година со почеток во 14:30 часот во судница 8 ќе се одржи јавна расправа по предметот УРП.бр.76/24, заведен по поднесена тужба од Јавната установа Академија за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ од Скопјe, против Одлуката бр.12-1330/15 од 11.04.2024 на Државната комисија за спречување на корупција, заведена под УРП.бр.76/24 [повеќе]
 • Новости  | 05.4.2024 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  Средба со Набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР [повеќе]
 • Новости  | 05.4.2024 | Управен суд

  Извештај за примена на системот на интегритет на институциите во правосудниот систем за 2023 година изработен од ДКСК

  Извештај за примена на системот на интегритет на институциите во правосудниот систем за 2023 година изработен од ДКСК [повеќе]
 • Новости  | 22.3.2024 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Лидија Ивановска како претседател на советот,д-р Едита Насковска и Газменд Фејзуљи,членови на советот, со записничар Биљана Димовска, помлад судски соработник, одлучувајќи по тужба на тужителот Елица Атанасовска Стојаноска од Скопје со адреса Мијачка број 19 со привремен престој во Франција, Париз, без адреса, изјавена против решението бр. УП1 12-313 од 20.03.2024 година на тужен орган РСМ Државна изборна комисија на Република Северна Македонија, за запишување во Посебниот извод од Избирачкиот список за гласање во Дипломатско конзуларно претставништво во Париз, Франција број 313, вон јавна расправа, на ден 22.03.2024 година, согласно со член 51 став 3 од Изборниот законик, едногласно донесе пресуда Урп.бр.63/2024 со која [повеќе]
 • Новости  | 21.3.2024 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  По пат на ждрепка се формираа совети за одлучување по тужбите во врска со распишаните избори за Претседател на РСМ и избори за пратеници во Собранието на РСМ и тоа во следниот состав [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_