Управен суд Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Новости  | 15.4.2019 | Управен суд

  Усвоен квартален извештај за работата на Управен суд за прв квартал 2019 година

  Квартален извештај за работата на Управен суд за прв квартал 2019 година [повеќе]
 • Новости  | 12.4.2019 | Управен суд

  Месечен извештај за работата на Управен суд за месец март 2019 година

  На ден 08.04.2019 година се одржа седница на судии на која беше усвоен извештајот за работа на Управен суд за месец февруари 2019 [повеќе]
 • Новости  | 09.4.2019 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  На ден 03.04.2019 година, во Кабинетот на Претседателот на судот, судиите од Управен суд остварија средба со претставници-експерти од земји членки на Европска Унија и од Европската Комисија, во координација со Секретаријатот за европски прашања (СЕП) [повеќе]
 • Новости  | 01.4.2019 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Драгослав Радичевски како претседател на советот, Лулзим Салиу и Дрита Мемети - членови на советот, со записничар Љубица Стојковска Перковска - виш судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителот Трговско-радиодифузно друштво 1 ТВ ДООЕЛ од Скопје, застапуван од управителот Јасна Ерцеговиќ од Скопје, за молчење на администрација по поднесени барања бр.0202-353 од 25.03.2019 година, бр.0202-353/2 од 26.03.2019 година и бр.0202-353/4 од 27.03.2019 година, и поништување на Известување на Државната Изборна Комисија на Република Северна Македонија Бр.09-615/6 од 29.03.2019 година, по основ на платено политичко рекламирање за „Претседателските избори 2019 година“, на нејавна седница на советот одржана на 01.04.2019 година донесе: [повеќе]
 • Новости  | 30.3.2019 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите Мустафа Шахини како претседател на советот, Весна Јовановска и Габријела Михајловска – членови на советот, со записничарот Димитар Радичевски – виш судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителот Трговско-радиодифузно друштво 1 ТВ ДООЕЛ од Скопје, поднесена преку полномошникот – адвокат Иво Савиќ од Скопје, за поништување на Известувањето-Одлуката на Државната Изборна Комисија на Република Северна Маакедонија Бр.09-615/2 од 22.03.2019 година, по основ на платено политичко рекламирање за „Претседателските избори 2019 година“, на нејавна седница на советот одржана на 29.03.2019 година донесе [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_