Управен суд Почетна [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="categories" start="
 • " end="
"] [Property context="current" type="content" htmlencode="false" separator="</li><li>" field="keywords" start="
 • " end="
"]

Најнови вести

 • Новости  | 18.9.2021 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Марта Телегравчиска - претседател на советот, Рамије Цара и м-р.Ѓоко Живковски - членови на советот, со записничар Рената Николова - виш судски референт, одлучувајќи по тужбата на тужителот Политичка партија Демократи поднесена преку овластеното лице Љубомир Крстевски, против Решение на Општинската изборна комисија Вевчани бр.11-87/1 од 17.09.2021 година, за поднесување на Листа на кандидат за избор на Градоначалник на Општина Вевчани, на нејавната седница на советот, одржана на ден 18.09.2021 година, согласно член 67 став 9 од Изборниот законик, ја донесе пресудата УРП.бр.33/2021 [повеќе]
 • Новости  | 16.9.2021 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Марта Телегравчиска - претседател на советот, Рамије Цара и м-р.Ѓоко Живковски - членови на советот, со записничар Aнета Стевановиќ - судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија од Скопје, поднесена преку полномошник Бојан Манев, адвокат од Велес, против Решение на Општинската изборна комисија Струга бр.11-281/2 од 13.09.2021 година, за поднесување на Листа на кандидати за членови на Советот на Општина Струга, на нејавната седница на советот, одржана на ден 16.09.2021 година, согласно член 67 став 9 од Изборниот законик, донесе пресуда Урп.бр.31/2021 [повеќе]
 • Новости  | 16.9.2021 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: м-р Дитурије Елези Незири - претседател на советот, Ана Герасимовска и Даниела Антовска - членови на советот, со записничар Моника Китановска - виш судски соработник, одлучувајќи по тужбата на тужителот ИНТЕГРА - Македонска конзервативна партија од Скопје, поднесена преку полномошник Бојан Манев адвокат од Велес, против Решение на Општинската изборна комисија Кичево бр.60/1 од 12.09.2021 година, за поднесување на Листа на кандидати за членови на Советот на Општина Кичево, на нејавната седница на советот, одржана на ден 16.09.2021 година, ја донесе пресуда Урп.бр.30/2021 [повеќе]
 • Новости  | 15.9.2021 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: м-р Тања Терзиева - претседател на советот, Газменд Фејзуљи и Елизабета Васкова - членови на советот, со записничар Роланда Доко - судски соработник, решавајќи по тужбата на тужителот ИНТЕГРА Македонска Конзервативна Партија од Скопје,поднесена преку полномошник Бојан Манев адвокат од Велес, изјавена против Решението на Општинската изборна комисија Тетово бр.11-113/1 од 13.09.2021 година, за поднесување на Листа на кандидати за членови на Советот на Општина Тетово, на седница на советот одржана на ден 15.09.2021 година, донесе пресуда УРП.бр.29/2021 [повеќе]
 • Новости  | 15.9.2021 | Управен суд

  СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

  УПРАВНИОТ СУД во совет составен од судиите: Димитрула Апостоловска - претседател на советот, Валентина Конеска и Билјана Никодиновска Петровска - членови на советот, со записничар –судски соработник м-р Едита Исахи, одлучувајќи по тужбата на тужителот ИНТЕГРА-МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА, за локални избори 2021 година, поднесена преку полномошник Адвокат Бојан Манев, изјавена против решението на Општинска изборна комисија Охрид бр.11-130/2 од 13.09.2021 година, за поднесување на листи на кандидати за градоначалник на Општина Охрид, на нејавната седница на советот, одржана на ден 15.09.2021 година, согласно член 67 став 9 од Изборниот законик донесе пресуда Урп.бр.26/2021 [повеќе]

Сите вести

Пребарување одлуки

Суд
Број на предмет
Датум
_